Social Distancing, 30.06. - 20.07.2020.

Izložba Galerije Art 55, pod nazivom “Socijalna distanca”, koja obuhvata radove dvadesetoro likovnih umetnika, započete tokom trajanja vanrednog stanja i izolacije zbog pandemije korona virusa, otvorena je u utorak 30. juna u 20 časova.

Galerija Art 55 je 22. aprila uputila poziv umetnicima, prijateljima ove galerije, da učestvuju u projektu koji podrazumeva stvaranje u ograničenim uslovima kretanja. Umetnici su dobili šest drvenih ploča, dimenzija 50 puta 50 cm, uz slobodu izbora teme, tehnike, formiranja različitih oblika i dimenzija od dobijenog materijala. Autori su imali mogućnost da se, po njihovoj želji formira kocka ili kutija, ili da raspoložive table upotrebe na različite načine, tako da formiraju sliku, poliptih, objekat, prave kombinacije sa drugim materijalima…. Zajednička nit radova koji čine ovaj projekat su materijal na kome se radi i tema: Social Distancing. Rok za završetak radova bio je 7. jun.

Otvaranje izložbe će, zbog epidemiološke situacije i pojačanih mera opreza, biti organizovano na otvorenom: u dvorištu Dekanata Filozofskog fakulteta (preko puta Galerije Art 55), a posetioci će, kao i tokom narednih dana, izložbu moći da obiđu u malim grupama, uz poštovanje svih mera predostrožnosti.